joi, 5 august 2010

scrisoare=))

Draga fiule,

Iti scriu aceste randuri ca sa stii ca iti scriu. Daca primesti aceasta scrisoare, inseamna ca a ajuns cu bine. Daca nu o primesti, atunci sa ma anunti, pentru a ti-o mai timite o data. Iti scriu incet, pentru ca stiu ca tu nu citesti prea repede.
Acum cateva zile tatal tau a citit ca marea majoritate a accidentelor se petrec la o distanta de un kilometru de casa. De aceea, ne-am hotarat sa ne mutam mai departe. Noua casa este minunata; are si masina de spalat, dar nu stiu sigur daca merge. Ieri, am bagat lenjeria in ea, am tras de maneta, si de-atunci n-am mai vazut-o.
Vremea pe aici nu e foarte rea. Saptamana trecuta n-a plouat decat de doua ori. Prima data, ploaia a tinut 3 zile, a doua oara 4 zile.
Apropos de vesta pe care o voiai, unchiul Petre mi-a spus ca daca o trimitem cu nasturi, pentru ca sunt grei, o sa coste mai mult; atunci am taiat nasturii si i-am pus in buzunar.
In sfarsit, l-am ingropat pe bunicul; l-am gasit cand ne-am mutat. Era in dulap din ziua in care a castigat la "de-a v-ati ascunselea".
Sa-ti mai zic ca alaltaieri, a explodat bucataria si tatal tau si cu mine am zburat din casa. Ce emotie! A fost pentru prima data dupa multi ani cand tatal tau si cu mine am iesit impreuna undeva. A venit doctorul sa vada daca suntem in regula si mi-a pus un tub din sticla in gura. Mi-a zis sa nu vorbesc 10 minute. Tatal tau s-a oferit sa cumpere tubul acela.
Si daca tot vorbim de taica-tau, te anunt ca si-a gasit de lucru, e foarte mandru de asta. Lucreaza pentru peste aproape 500 de oameni. L-au angajat sa tunda iarba in cimitir.
Sora ta, Julia, cea care s-a casatorit cu sotul ei, a nascut in sfarsit, dar nu stim inca sexul copilului. N-as putea inca sa-ti spun daca esti unchi sau matusa.
Taica-tau a intrebat-o pe sora-ta Lucia daca mai este insarcinata. Lucia i-a zis ca da, in 5 (cinci) luni de-acum incolo; atunci taica-tau a intrebat-o daca era sigura ca era al ei. Ea i-a spus sigura ca da. Ce fata sigura, cata mandrie! Asa fata, asa tata!
Varul tau, Paul, s-a casatorit si se roaga in fiecare zi in fata sotiei lui. E fecioara!
Cel mai rau e frate-tu ala mic, Ionut. A incuiat masina si a lasat cheile inauntru. A trebuit sa se duca pana acasa sa aduca dublura ca sa ne scoata pe toti de acolo.
Bine, fiule. Nu pot sa-ti trec adresa pe plic, pentru ca n-o stiu. De fapt, ultima familie care a locuit aici, a plecat cu numerele pentru a le pune la noua adresa.
Daca o vezi pe Margareta, transmitei salutarile noastre. Daca n-o vezi, nu-i spune nimic.


Mama ta care te adora,
Maricica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu